Friday, May 02, 2008

Karstula - Suomen persreikä

Karstula. Tuo sana tuli tutuksi jo ala-aste aikoina, eikä mitenkään positiivisessä mielessä. Karstula kuvasti pikkukylää, jossa ei ollut mitään. Mitä enemmän ikää karttui sitä enemmän aloin kuulla sanan "Karstula" yhteydessä naurua sekä kommentteja" siellä ei ole mitään." Myös ihmisiltä jotka siellä asuivat. En koskaan Karstulassa ollut käynyt, ja aloinkin tietoisesti sitä vältellä. Kuitenkin tutustuessani tiettyihin henkilöitymiin opistolla, alkoi käydä yhä selvemmäksi että joskus tämä paskan tyyssija oli nähtävä. Myös perinteinen Saarijärvi-Karstula viharakkaus-suhde alkoi nostaa päätään. Sillä kaikkihan sen tietävät jotka pikku paikkakunnilla asuvat: aina naapuria pitää solvata. Useimmin se on ainakin MINUN mielestäni mennyt niin että KARSTULALAISET tulevat Saarijärvelle nyrkit pystyssä uhoamaan epätoivoaan. Tämä kertoo siitä suuresta tekemisen puutteesta.

Aloitetaanpas nyt se arvostelu tämä pienen vittuilun jälkeen.


KARSULA JA SYÖPÖTTELY

Karstulassa on ravintola nimeltään "NättiJussi" ja se onkin ainut näkyvä ravintola. Paikalle kun yritetään houkutella ihmisiä keltamustalla kyltillä jossa on karhun merkki. Kyltti luonnollisesti töröttää röyhkeästi kohti tietä jota linkit kulkevat. En ole sisällä asti käynyt luojan kiitos. Muuta ravintolaa ei paikassa ole. Tästä voi saada yhden pisteen sillä sehän on karhun merkki.

Kahvilana Karstulassa toimii pulju nimeltä "Hannun konditorio." Paikan nimestä jo voitte päätellä paljon. Pakko tunnustaa kävin siellä kerran. Söin maailman pahimman pasteijan josta tuli huono olo. Kahvi maistui kamalalle ja maito oli varmasti vanhaa. Kun selviydyimme onnellisesti ulos, pojat päättivät kertoa vähän paikan maineesta. Väittivät että tämän Hannun oli nähty kaatavan asiakkailta jäävää mustaa kahvia takaisin pannuun. Asiakaspalvelua huipussaan.
Tästä ei heru yhtään pistettä.

Karstulassa on ihme kyllä, kioski. Kioski on nimeltään "OnniManni". Se on sympaattinen, pieni ja sopivasti epäkäytännöllisen kaukana keskustasta. Satun tuntemaan erään myyjän joka yritti kovasti rakkaudellaan nostaa paikan tasoa. Se ei kuitenkaan onnistunut mutta yksi kanta-asiakas saatiin. Tämä uskollinen mies kävi joka päivä kioskilla pelaamassa uhkapelejä polkupyörällä ja taisi ostaa makkaraa. Myyjälle ja asiakkaalle kehkeytyi varmasti vahva side. Tälle kesämyyjälle tarjottiin OnniMannia omaksi. Kuitenkin se on vielä työnalla. Uskollisesta kanta-asiakkaasta sekä sympaattisesta tunnelmasta herahtaa yksi piste.

Karstula saa 2 pistettä. Syö Karstulassa jos tahdot salmonellan.

8 comments:

Wille said...

Kukahan tuo myyjä on josta mainitsit?

"Rakkaudellaan" Repesin.

Kyllä Karstula nyt Saarijärven voittaa.

manninen said...

Minä arvostelen kyllä saarijärven jahka kerkeän, niin katsotaan...

Anonymous said...

En suosittelisi kommentoimaan karstulaa noin, jos itse satut olemaan saarijärvinen. Mites on teidän umpihullut jotka paiskovat dynamiittiä skeittiparkkiin ym?

Anonymous said...

saat selekääs ku tuut tuohon kylälle!!!

Anonymous said...

voi jesus! se joka tuon otsikon keksi tule käymään tosiaa tuossa kylällä. voi olla ettet siitä lähtekkää enää. ;)

Anonymous said...

Otsikkoa myöten osuva kuvaus Karstulasta. Olisi tietysti voinut kommentoida pieniin kuntiin olennaisesti kuuluvia kylällä rallia ajavia paskavarvasjuntteja ja yleistä pikkusieluista nurkkakuntaisuutta, mutta hyvä näinkin.

Tv. entinen karstulalainen, jolla ei ole pienintäkään aikomusta muuttaa takaisin.

Anonymous said...

Yllättäen saa heti selekään ;D

Täällä Saarijärvelläpäin meidät on opetettu sentään puhumaan suulla, ei nyrkeillä.

Saarijärven kingi said...

Meillä on sentään 2 vuodessa kinkerit jossa me jätkät kokoonnutaan ja vedetään toisia tunteella perseeseen. :)