Wednesday, May 14, 2008

Kauhajoki, fasaanien luvattu maa.

Kauhajoki, minulla ei ollut mitään kuvaa koko paikasta ennen muuttoa, paitsi se että siellä järjästetään joka juhannus Nummirock, raskas juhannusfestivaali. Se onkin ainoa positiivinen asia kauhajoesta.

Ennen opiskeluni alkamista sain esitteen kauhajoenopiston graafisesta linjasta. Kun luimme sitä uusien luokkatovereideni kanssa nauroimme katketaksemme. Sillä "vapaa-ajan viettona" oli kehotettu seuraamaan opiston lähistöllä oleskelevia "rusakkoja, fasaaneja ja muita jännittäviä eläimiä." Pian kuitenkin hymy hyytyi kun tajusimme tämän olevan karu todellisuus. Kauhajoella ei voi tehdä mitään muuta. Fasaaneja täällä sen sijaan riittää. Joka kerta kun poistut rakennuksesta joko kuulet tai näet fasaanin. Joka kerta kun lähdemme autolla jonnekkin vähintään kolme fasaania kyykkii tien varressa. Myös ne ovat agressiivisia, eräs erittäin lihava ja röyhkeä fasaani uros on jo kahdesti lentänyt ikkunaan ja rääkäissyt JO ENNEN osumaa. Samainen fasaani herättää kaikki aamuisin soidin menoillaan. Kyseessä on kuningas fasaani. Jos fasaani ei olisi rauhoitettu olisin rikas.

Juoppoilu

Kauhajoella on ainakin kaksi baaria missä olen käynyt. Ensimmäinen on krouvi, joka on samassa myöskin hotelli. Eli Haapakannel isommassa koossa. Krouvi on halvin kauhajoen baareista, siellä siis kaikki paikalliset amikset käyvät. Baarissa soi perinteinen paska eurohumppa. Paikallisen mies asenteen takia kannataa käydä tutustumassa. Eräs ystävättäreni oli tiskillä ja paikalla oleva mies tutkaili häntä sivuprofiilista kauempaa, tsekkasi perseen, ja näytti hyväksyvän. Tuli lähemmäs tsiikaili lisää vartaloa ja sitten hän tuli lähemmäs ja tuijotti naamaa. Lähti pois. Ei vissiin kelvannut. Ja kaikki tämä täysin ilmiselvästi ilman sanan sanaa.
Myös naisväki omaa erittäin mielenkiintoisen asenteen, joka on selkeästi opittu Kauhajoen Kasinolla joka on pahempi versio Nivalan Tuiskulasta. Nämä juuri kahdeksantoista täyttäneet typyt törkkivät vieraita tyttöjä käytävillä ja suuttuvat ja ottavat biatch-asenteen pienestäkin virheliikkeestä. Krouvvissa käy myös tasokkaita "tähtivieraita" kuten Marttina Aitolehti tanssiryhmänsä kanssa. Tällöin yleisöön liittyy pervoja keski-ikäisiä kännikaloja jotka viimeistään vetävät koko paikan lokaan.

Kauhajoen Art Rock Café

Tässä on kova pala. Tämä baari on säällittävin missä olen käynyt, nimittäin voisi ollakkin jotain. Artti on sisustettu erittäin hienosti, nahkasohvat ja maalatut seinät sekä peilit. Paikka on tilava ja viihtyisä. Baarimikot ovat mukavia, juomat vain hieman kalliita ja klubikortilla saa alennuksia. Jutun juju onkin se että artissa kävisi varmasti porukkaa jos vain yksi asia muuttuisi. Nimittäin tässä "taiteellisessa rock kahvilassa" ei soi koskaan rokki. Ei, siellä soi pahempi musiikki mitä krouvissa. Smurffit on yksi hyvä esimerkki. Kukaan ei kestä tätä musiikkia joka soi tottakai täysillä, joten kukaan ei käy artissa. Mielummin menevät halvempaan krouviin. Joskus artissa käy bändejä kuten viime kuussa Nicole, ja vaikka liput olivat ökykalliit baari oli tupaten täynnä. Tässä on hyvä esimerkki miten paska Dj voi raiskata koko puljun maineen.

Muuta sanottavaa en nyt keksi. Lähden kenties katsomaan kuitenkin tänään arttiin jääkiekkoa kun ei huvita fasaaniakaan kuunnella.

3 comments:

Kaesmae said...

Hienoahan se elämäsi näköjään on siellä tuiki tuntemattomassa. Jee. Mulla on tylsää.

Jööti said...

kaesmae vissii vaihtanu puhelinnumeroa ku ei saanu yhteyttä viime viikonloppuna kun koitin lähestyä oulun vierailun yhteydessä?!

manninen said...

Heinä ja Heinän elukat... Onko Ilveksistä vielä riesaa? Entäs muurahaiset? Nuokin Fasaanit oli varmaankin ihan normaalisti ennenkuin sinä tulit sotkemaan niiden soidintanssit ikuisella ämpyilylläsi...