Monday, May 05, 2008

Saarijärvi - Missä se on? (Ja haluaako kukaan tietää)

Tuskin haluaa, mutta kerrotaan nyt silti. Saarijärvi sijaitsee keskisuomessa Karstulan ja Äänekosken välissä. Keskisuomen keskuskaupunkiin Jyväskylään ei ole myöskään kovin pitkä matka. Saarijärveen olen itse tutustunut jo aivan liian nuorena. Siskoni kun muutti sinne asumaan ja käymään lukiota. Myöhemmin olen tutustunut eräisiin henkilöitymiin kyseiseltä aslueelta ja tästä johtuen olen varmaankin kehittänyt jo jonkinlaisen immuunisuojan kyseiseen paikkaan. Tämän lyhyen pohjustuksen jälkeen voimmekin siirtyä hauk...pureutumaan Saarijärven syvempiin sielunmaisemiin. tervetuloa mukaan...

Synopsis Saarijärvestä:

Saarijärvi on pieni maalaiskaupunki, joka yrittää epätoivoisesti olla Jyväskylän kaltainen metropoli. Yritys kohota kaikkien muiden yläpuolelle onkin aiheuttanut sen että Saarijärveä on alettu kutsumaan keskisuomen perseeksi.

Yleinen viihtyvyys:

Saarijärvi on väkivaltainen paikka: Enkä tarkoita nyt sitä että Karstulalaisia autoja kivitetään kyseisen paikan keskustassa, tuollainen munanmittailu ja miehisen itsetunnon masturboiminen on lähinnä säälitttävää ja sitä se on myös silloin kun Saarijärveläisiä kivitetään Karstulassa, vaan tarkoitan kaikkia niitä ruumiita mitä Saarijärven järvistä joka kesä nostetaan. Siinä on onkimiehellä ihmettelemsitä kun pinnan alta kohoaakin kalan sijasta jalka. "Pari ruumista kesässä" on kuulema se yleisin määrä. Muutenkin Saarijärvellä on tunnetusti melko paha maine. Kokoonsa nähden yksi Suomen väkivaltaisimmista paikkakunnista. Ei paljon kannata grillijonossa harratsaa syvämietteistä filosofiaa tai kohta löytää itsensä kuuden jalan syvyysestä.

Eikä tämä hurmehenkisyys lukeudu pelkästään omaan lajiin, vaan viattomat luontokappaleetkin joutuvat usein ihmisvihan välikappaleiksi. Silloin joskus kun ns. "Saatananpalvonta" oli in Saarijärven puhtoinen nuoriskoin halusi kantaa kortensa kekoon. Jos Mirri ei tullut yöksi kotiin niin ei kannata ihmetellä. Puuhun oli Mirri naulittu Lusiferin kunniaksi. Toinen yhtä julma, vaan ei niin aateellinen, murha tapahtui pari kesää sitten kun Saarijärven ainoasta nähtävyydestä Vesieläinpuistosta (Nykyisin Puuhapuisto Veijarista) varastettiin Sika, joka myöhemmin löydettiin teurastettuna.


Ruokapaikat:

Saarijärvellä on useitakin ruokapaikkoja, mutta käynyt olen vain yhdessä, ellei ylihintavaa Kotipizzaa lasketa (Ja se nyt on samanlainen kaikkialal, eli turha sitä on tässä arvostella). Saarijärven Kebab Pizzeeria (en musiat nimeä) vaikutti aluksi ihan hyvältä paikalta, kunnes erään kerran näimme karvaisen pizzanpaistajan kaivelevan muniaan ikkunanläpi. Meni jotenkin maku koko hommasta.

Baarit:

En ole käynyt yhdessäkään (luojan kiitos), mutta niitäkin on enemmän kuin yksi. Ensimmäisneä tulee mieleen surullisenkuuluisa Seurahuone. Pitäkää kiirettä jos haluatte käydä, konkurssin uhka on aina mahdollinen, samoin kuin se että Tauski voi olla esiintymässä. Saarijärven keskustan ulkopuolella sijaitsee myös Summas-saari niminen hotelli, baari, mikälie kylpyläkuntoutuspaska, jonne tulee aina välillä ihan oikeitakin esiintyjiä. Mistään turvallsiesta paikasta ei silti ole kyse. Kun PMMP oli siellä esiintymässä niin lamppuhan sieltä tippui alas kesken keikan. Liekkö syynä paikan yleinen paskuus vai yleisön sairalloinen mylvintä, vaikea mennä sanomaan kun itse en onneksi ollut paikalla. Muitakin kehotan paikkaan tutustumaan vain omalla vastuulla.

Hyvää?

Kyllä myös Saarijärvessä on hyviäkin puolia. Katsokaa vaikka kuka on esiintymässä Saarijärvellä Torstaina 17.7.2008 : MIAL

Loppupistemääräksi antaisin miinus 1000. Mutta Mikko Alatalolle annan pisteitä 1001, joten lopulliset pisteet ovat : 1

Eli jos haluatte tutustua Saarijärveen niin tehkää se 17.7.2008. Niin minä tekisin...ja toivottavasti teenkin...

15 comments:

Heinä said...

Maalasit Saarijärvestä baarbaari kaupungin!........

Mutta olin yllättynyt ettet maininnut muita painavia vittuilu aiheita kuten "lerssipatsas" eli kaunis huutovedestä suihkulähde.

manninen said...

Lerssipatsaan kyllä unohdin tyystin...

Mutta eniten minua ihmetyttää etten maininnut Pylkönmäestä mitään. Toisaalta niin helppo heitto ei olisi edes aiheuttanut minkäänlaista tyydytystä. Ja toisaalta se on vain hyvä että "veitte" sen meiltä. Paskalla on parempi paskan luona jne.

Jööti said...

nii onko siellä ne helevetin kirmat (vai mikä se oli) !!

Jööti said...

äläkäämme unohtako saarijärven ainutta kuuluisuutta. Saarijärven Paavoa ?!

manninen said...

Kirmot ja siellä esiintyy MIKKO ALATALO!!!

manninen said...

HENRI! UNOHDIN HENRIN! KANSAMME SEURAAVAN JUMALAN!!

manninen said...

100 pistettä lisää!

Jööti said...

aah. sanakin siitä ihanuudesta niin tulee mieleen se jarin piirtämä taideteos :D

manninen said...

niin ne luodit vaan kimpoilee rintalihaksista...

Wille said...

Ja hirvethän siellä vaan odottelevat tienposkessa hypätäkseen viattomien Karstusten eteen. Mutta niin paskojahan Saarijärven hirvet ovat etteivät saa aikaan naarmun naarmua muuta kuin Opeliin.

Niin ja Kusiaismäki. Todella houkuttelevan kuuloinen laskettelurinne.

Mutta mainitaanko Saarijärven Paavoa Mikko Alatalon biisissä? Ei taideta. Nätti-Jussi mainitaan.

Ja miksi se Paavo on ängetty joka paikkaan, on Paavon Sähköä, Paavontoria ja varmaan sen suihkulähteen nimikin on "Paavon lerssin huuto vedestä". On se nyt niin hienoa jos Runeberg on runoillut Paavosta:

" Tarttui tukkahansa Paavon vaimo, Sanoi: ”Paavo-parka, poloseni!
Ota sauva, hylkäs meidät Herra;
Kolkko miero, nälkä kauheampi"

Mitäs muuta kulttuuriantia Saarijärveltä: Tarmo Manni. Homo aseistakieltäytyjä.

Puuhapuisto Huijari sentään on nimensä veroinen. Huijaustahan se on velottaa siitä paskasta törkeitä summia kun siellä ei ole muuta kuin pari sikaa ja hevosajelua.

manninen said...

No onko koko saarijärvellä muuta? Sikoja ja hevosia...

manninen said...

En sitten tiesä päästääkö ne hevoset ratsaille...

Heinä said...

TEIDÄN PITÄISI KUMARTAA SAARIJÄRVELLE AINOALLE VALOPILKULLENNE! Teidän pitäisi maksaa siitä että saatte käydä siinä. Sillä jos saarijärvellä ei muuta ole niin BAAREJA sieltä kyllä löytyy toisin kuin teillä mihin hukuttaa murheensa!

manninen said...

Tosimiehet hukuttaa murheensa kaivoon, suositeltavaa se olisi myös Saarijärveläisille...

Anonymous said...

No ei varmaan paranna meisinkiä kun Karaokekisat järjestetää Summassaaressa!
Naurattaa ees mennä niihin kisoihi, mut kaippa sitä mpitää toiki voittaa.
Paska paikka pitää kisoja kyllä. Sama kun ois jossai leirintäalueella.