Sunday, May 04, 2008

Kuusamo -Kutsuu kaikkia

Tulenpahan mukaan tähän aivan loistavaan keksintöön ja aloitan omasta kotikaupungistani -Kuusamosta.

Aloittakaamme siitä, että Kuusamossa on jotain alle 30 000 tuhatta ihmistä, mutta sitäkin enemmän pinta-alaa. Tämä luonnon keskellä istuva kaupunki sijaitsee lähellä Venäjän rajaa, joka tietenkin tarkoittaa sitä, että talvi on ainakin kuukauden pitempi kuin muualla suomessa. Ruka on Kuusamon pääasiallinen turistirysä.

Kuusamon keskustassa on yksi nuorten suosima baari Fiona. Ennen kilpailijana oli myös Kuukettu, mutta eipä ole enää. Fiona on aika tylyn näköinen, mutta aina se onnistuu olemaan perjantain kuumin menomesta. Siellä drinkit on aika kalliita, mutta hyväpuoli on ulkoteranssi, joka vetää ihmisiä tupakoimaan henkestä edestä.

Toringrilli on suosituin grilli ja se on keskellä kaikkea, vieläpä tämän Fionan vieressä. Voitte siis kuvitella millaiset jonot siellä on. Ainakin aamuyöstä. Kohtuu halpaa, mutta evväät on isot, porilaisia, makkaraperunoita ym. Tähän pälle vielä katkarapumajoneesi niin avot! kyllä on hyvää ja senkin jonottamisen arvoista.

Kokonaisuutta katsellessani tulen siis päätökseen, jossa annan kotikaupungilleni 4 pistettä. Mieleni on tietysti sumentunut koska olen asunut siellä melkein koko elämäni. Jos joku siellä on käymässä, niin korjatkaa toki jos olen missannut jotain erittäin muhkeaa.

3 comments:

Jööti said...

pitäisi joskus oikeasti käydä kuusamossa. se kuulostaan jotenkin viekoittelevalta.(oon käyny siellä 1 vuotiaana mutta muisikuvat pohjautuvat yhteen valokuvaan jossa istua napotan mökin lattialla isoveikan vieressä ymmärrystä vailla)

manninen said...

Olitko päissään kun olit ymmärrystä vailla?

Jööti said...

varmaan huumeissa